GP Jossin Verkerk

 

Einde wegseizoen dus het bos in voor de GP Jossin Verkerk

Het wegseizoen ligt nu echt wel Mountainbiken met PaxX Global Cyclingachter ons. Dus is het tijd voor een feestje op de mountainbike.  Op een wat grijsachtige zaterdag besloten we met een aantal PaxX renners de bossen rondom de Utrechtse Heuvelrug op te zoeken. Voor de nu al legendarische GP Jossin Verkerk.Een plek waar we ook wat vrienden van onze Jossin zouden ontmoeten. Rond 14.00u zaten we met 7man op de fiets voor een droog en spectaculair parcours.

Jossin Mountainbiken met PaxX Global Cycling(Aanstormend bestuurslid en prachtige nieuwe sponsor van PaxX met “Timmerbedrijf Renswoude“red.) had van tevoren de benodigde vergunningen gekocht. Hij had zelfs Peter zijn fiets geleend; om zelf een nog betere te lenen van de plaatselijke fietsenzaak.

Op wegMountainbiken met PaxX Global Cycling

Ondergetekende was met de luxeauto van Henk T en het gezelschap van Maarten naar Renswoude gereden.

Daar netjes de auto geparkeerd op het gazon van huize Verkerk. Wat een heerlijke plek. Een plek midden tussen de weilanden en de ijverigheid van een aantal calvinistische boeren en buitenlui. En in de buurt van veel MTB mogelijkheden. Na wat sociale wenselijkheden uitgewisseld te hebben, vertrokken we richting de bossen.

Maarten hoopte op een droog parcours, gezien Mountainbiken met PaxX Global Cyclingzijn slicks. En jawel zijn schietgebedje werd verhoord. Af en toe was het achter hem even anticiperen , maar verder reed deze bikkel zonder kleerscheuren door het parcours.  We hebben allemaal genoten! Af en toe even stoppen om bij te tanken, bij te praten en en we verveelden ons geen seconde.

De route van de GP Jossin Verkerk

Een prachtig uitgezet parcours: singletracks, bredere wegen, hoogtemeters, technisch en constant schakelen gegarandeerd. Oftewel, voor ieder wat wils en uitdaging genoeg dus. Prima uitgezet en uitgepijld om lekker te kunnen doorrijden. Na 30km begon het dan toch wat donkerder te worden en het was inmiddels al over vieren. We besloten af te slaan en zo snel mogelijk naar ons Mountainbiken met PaxX Global Cyclingvertrekpunt te rijden. Het was mooi geweest. Eenmaal op het asfalt moesten er een paar renners toch nog ff los om met hoge snelheid de Amerongse berg af te vliegen.  Dat lukte aardig gezien de 60km/u die werd gehaald. Uiteraard moest het op Strava gemeld worden! We zijn immers mannen! Inmiddels begon het te regenen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Einde

Eenmaal bij het bedrijf van Jossin hebben we de fietsen schoongespoten en zijn we de kantine ingedoken. Een colaatje, een chocomel, koffie en tot slot een frikadel met mayo. Wat wil je nog meer op een zaterdagmiddag.  Dit smaakt echt naar meer…….fietsen.

Juist ook de plek waar het bedrijf van Jossin is gevestigd, is een prima Mountainbiken met PaxX Global Cyclinguitvalbasis voor een mooi ritje op de MTB. Mogelijkheid tot het afspuiten van je fiets, ruimte om rustig om te kleden en een douchegelegenheid. Niet te vergeten dat je Jossin ook nog eens te spreken krijgt. Wie wil dat nu niet af en toe.  Zijn vrouw misschien? 😛

Bedankt

Bedankt Jossin Verkerk voor de gastvrijheid. Mede PaxXers bedankt voor de gezelligheid en het fietsplezier. Ik hoop dat er nog vele spontane ritjes zullen volgen en de MTB tak groter wordt. Het is zonde om de MTB in de schuur te laten staan.

 

TT