Cycle for hope MTB-Marathon 2016

Cycle for Hope

Vrijdag 1 april ging voor de 2e keer de Cycle for hope MTB-Marathon van start. Doel; geld inzamelen voor het werk van Stichting De Hoop. Deze organisatie _MG_1200biedt christelijke hulp bij verslaving en psychische problemen, op verschillende locaties in heel Nederland. Er zijn naar schatting 2 miljoen verslaafden in Nederland. Dakloos en kapot door trauma’s of juist onzichtbaar onder een nette jas. Veel families zijn hierdoor gebroken.

Michel (oud-cliënt) over een eerdere editie van Cycle for Hope: “Ik vond het bijzonder om te zien dat zoveel fietsers zich in het zweet trapten om mijn herstel mogelijk te maken. Dankzij hen was er voor mij hulp om te veranderen.”

PaxX Global Cycling

Dit jaar staat er een team van PaxX aan de start. Er is een keuze tussen 6, 12 of een 24 uurs marathon. Onder het motto PaxX, daagt jou sportief en geestelijk uit kiezen we voor de 24 uurs variant. Door middel van een estafette systeem is het de bedoeling dat we als team 24 uur aan het fietsen zijn. Dit in de bossen van Beekbergen. Het PaxX team bestaat uit Marc Bossenbroek, Theotimus Streefkerk, Daniël de Jong, Mike Timmer,  Lennart Luchtenberg en Henk Tukker.

De start

De start en finish locatie is op De Horeb. Dit is 1 van de locaties van De Hoop. Op een grasveld is een gezellig basiskamp ingericht waarop we onze overnachtingsonderkomen kunnen plaatsen. Dit in de vorm van een auto en een mini tentje. Lekker basic!kamp

Vrijdag 18:00 uur. Theotimus en Henk starten voor het eerste blok van 2 uur. Voor de avond en nacht is er een nachtroute. Dit is een overwegend verharde route. Het is heerlijk weer en de rondjes van 8 km gaan bijna vanzelf. Om 20:00uur haken Lennart en Marc aan. Voor Henk reden om het gas open te draaien denken Lennard en Marc te voelen maar het blijkt gewoon de cruisesnelheid van Henk te zijn. Door de eerste rondes met Henk en Theotimus belanden Lennart en Marc ook in de top 10 van de nachtroute op Strava. Na nog een extra rondje zit Theotimus zijn blok er op en stapt hij in de auto om weer even 130 km  terug naar huis te rijden om de nacht thuis door te brengen. Om Henk een pauze te geven pakken Marc en Lennart nog een extra rondje (dat best zwaar aanvoelde doordat we het eerste uur gas moesten geven om Henk bij te houden. )

De nacht door

Door elkaar elke 2 uur af te wisselen fietsen Marc, Lennart en Henk door de nacht. Wakker worden na een rust van een paar uur in een klein tentje valt niet mee voor Lennart! Gelukkig slaapt zijn maat in de tent niet…. en met een paar opbeurende woorden komt hij uit zijn cocon gekropen. Waar ben ik aan begonnen zie je hem denken.  Nadat hij nog 6x keer terug is geweest in de fourage tent, dan weer dit, dan weer dat vergeten J  stapt hij op. 2 uur later en met weer 50km extra in de benen staat Lennart met een smile op de startlocatie. Dit keer is Henk de klos en staat te trappelen om de GPS dongle weer over te nemen..

Strava KOM

En deze heeft een aanvalsplan. 2 rondjes inrijden, dan zo hard als kan een rondje rijden en dan weer een paar rondjes uitrijden. Doel: de KOM op Strava voor de nachtroute handhaven. Helaas, de KOM is niet verbeterd.  Morgens om 5 uur en met 150 km in de benen is een KOM verbeteren misschien niet zo’n daverend plan. Maar de KOM van 2015 is tijdens de Marathon van 2016 door niemand verbeterd. Hij is nog steeds in handen van PaxX! (Henk red.)

De dagroute het bos in

DanielBikkel Daniël staat om 6 uur gereed om de laatste rondjes op de nachtroute te rijden. Om kwart over 7 gaat het dag parcours open. Dit is een rondje van 23 km. Mike, Daniël en Henk bijten de spits af.  We zijn 15 minuten onderweg als Daniël zijn valtechniek ten toon spreidt. Een boomstronk en een voorwiel van een MTB strijden wie er het sterkste is! Met bewondering zien we Daniël over zijn stuur gaan, doorrollen en zonder schrammetje weer op staan. Chapeau! Hier onderscheiden de ervaren MTB-ers van de Veluwe zich van de wielrenners uit de Alblasserwaard :-).

De beloofde zon laat zich helaas niet al te veel zien. Maar de temperatuur is goed en het is droog. Op een paar modderige stukken na ligt het parcours er goed bij. Uitdagende bochten, afdalingen en klimmetjes.

Iedereen weer actief

lennart en theotimusOndertussen is Theotimus ook weer  gearriveerd. Gedurende de dag wisselen we elkaar af. Als Marc dan ook eindelijk uit z’n bed is (die sliep in zijn auto) zijn er  continue meerdere PaxX`ers aan het rijden. Fotograaf Herbert ligt een paar uur langs het parcours in de modder om mooie foto’s te maken.  De kilometers beginnen nu te tellen en de bevoorradingspost halverwege de route is een steeds populairder punt.

Finish

Maar ook aan deze uitdaging komt een eind! Om kwart voor 5 starten we met het hele team voor de laatste rond van 23km. Afscheid nemen van die vervelende modderstrook, dat valse plat en die akelige bocht! Met triomf komen we gezamenlijk over de finish.

finish

Waar we worden onthaald door onder andere de ouders en vrouw van Lennart. Henk en Lennart namen vervolgens de benen. Theotimus, Mike, Daniel en Marc bleven nog voor de afsluiting met een lekkere rijsttafel. We blijven tenslotte Nederlanders , zat bij de prijs in J. Zo maakten we ook de prijsuitreiking mee waarbij de bokaal voor de persoon die de meeste rondes en dus kilometers heeft gemaakt uitgereikt wordt. Helaas werd deze aan de verkeerde persoon (351km) gegeven want onze held Henk had er 375,1 op zitten. Overigens heeft Cycle for Hope ook gezien dat Henk de recordhouder is en hij krijgt ook een bokaal. Heel fideel van ze! Maar goed deze uitdaging ging niet om persoonlijk heldendom maar om je benen te laten spreken voor een ander.

Aan die totale opbrengst van € 28.192 hebben we € 1.385 kunnen bijdragen! Alle sponsoren hartelijk bedankt voor jullie bijdrage aan het werk van De Hoop!