Ventoux trip

Samen

Het is voor mij (TT) inmiddels een goede gewoonte om iedere jaar naar het hooggebergte te gaan. Een mooi doel om al fietsend naar toe te werken; een bestemming waar je om uiteenlopende redenen echt naar uit kunt zien en een tijd om even afstand te nemen van alle dagelijkse beslommeringen.Boven op Ventoux PaxX Al een aantal jaren achter elkaar is dat gelukt; hoewel we vorig jaar met PaxX BE optrokken om het een ander mogelijk te maken. Dit jaar waren er ook weer een aantal enthousiastelingen, die ook wel zin hadden in een tripje la France. Na overleg kwamen uit op de omgeving van de Ventoux. De een misschien wat meer getraind dan de ander, maar allemaal de wil om daar (weer) boven te komen en er een gezellig weekend van te maken. En dat zou het zeker worden!

mont ventoux paxx dorpje

Aankomst Carpentras

Op donderdagavond troffen we bij aankomst een prachtig appartement met een prive-zwembad aan; alles erop en er aan: onze penningmeester werd bij aankomst direct gecomplimenteerd. Een mooi plekje aan de rand van Carpentras en +-15km vanaf de voet van de Ventoux. Prima plekje! Niet vanaf het allereerste begin direct omhoog; maar eerst ff rustig de benen laten bewegen; wennen aan het klimaat en wat lichte hoogtemeters; om vervolgens een maximale krachtinspanning te leveren.

Na de lange, maar voorspoedige reis kwamen we om +- 19.00 op onze bestemming aan. Direct even de nodige boodschappen gedaan, vervolgens bij ‘Little Italy’ een lekker bord Italiaans eten achter over gegooid en het dak kon eraf. Toevallig vond tijdens onze trip ook het EK voetbal in Frankrijk plaats en dus hebben we alle kwartfinales vanaf de bank met een biertje en een chipje met heel veel plezier tot ons genomen.Ventoux trip paxx uitzicht

Uurtje of 23.00u naar bed, uurtje of 08.00u eruit; naar de bakker voor lekker wat vers stokbrood, rustig ontbijten en tegen een uur of 10.00u stapten we op de fiets. Uurtje of 17.00 bij thuiskomst een lekker duik in het zwembad, onder de douche en vervolgens lekker uit eten.

En wat hebben we het getroffen qua weer. Warm, heerlijk warm; af en toe een lekker verkoelend briesje.  Dit even afgezien van die ene keer dat we de Ventoux op gingen en het bij de afdeling nogal ging regenen en het erruuuuuug koud was. Eenmaal in het zwembad met 32graden (nog geen uur later) waren we dat al snel vergeten.

Zondag

Maar zeker op zondag; de dag dat we een route hebben gereden rond de Ventoux was het enorm genieten! Wat een prachtige route: 125km/ ruim 1500 hoogtemeters. Prachtige klimmetjes, afdalingen, schitterende natuur en dorpjes: en dat op de dag des Heeren:P

PaxX Ventoux mont allemaal PaxX selfie ventoux trip

Wat is het heerlijk om een aantal dagen er even tussen uit te zijn. De passie voor het fietsen met elkaar te delen in zo’n omgeving. Maar ook ruimte te hebben om dat te delen wat ons in het dagelijks leven bezighoudt. Meer nog: dat te delen wat het meest belangrijk voor ons is: het geloof in de Heere Jezus Christus. In alle ontspanning; op zondagavond aan de hand van een Bijbelstudie over Job (zie hieronder). Dat is toch echt wat de meerwaarde is van PaxX NL. Fietsen is de reden waarom je naar de Ventoux gaat, maar geloof kunnen delen gaat nog een stukje verder zou je kunnen zeggen. Daar kan geen col tegenop!

Ventoux ttNiveauverschil geen issue

Het niveau verschilde onderling, dat wisten we van te voren, maar allemaal zijn we die kale berg 1 of meerdere keren opgekomen en dat blijft een prestatie. Dus geen excuses meer voor volgend jaar: meldt u allen aan!

Ruim 300km is er gefietst en zijn meer dan 5500 hoogtemeters bedwongen. Is er meerdere keren in het zwembad gesprongen, zijn er aardig wat gebakken eitjes en yoghurtjes veroberd en smaakten de biertjes en de cola prima. Zelfs dat ene biertje op de terugweg in de auto (toch Andre?).  De terugreis was lang en vermoeiend en toch ook weer gewoon errug gezellig. Het was samen uit; samen thuis!

Nederland kwam in zicht en het was goed om weer bij vrouw of moederlief te zijn. Overal is een tijd voor immers!

 

Wij hebben enorm genoten en zijn dankbaar voor datgene wat onze God en Vader in dit weekend heeft gegeven. Het was een heerlijk gezegend lang fietsweekend!

 

Ronald, Rik, Andre en TT.

 

___________________________________________________________________________

Bijbelstudie over Job 19 (Het geheim van de geloofszekerheid).

Aan de hand van de volgende vragen:

  • Waarom is het belangrijk dat het geloof geen blind vertrouwen is, maar gebaseerd op kennis?
  • Wanneer wordt oprechte en terechte zorg een vorm van verkeerde overbezorgdheid? Is bezorgd zijn een teken van ongeloof?
  • Wat maakte het voor Job zo moeilijk om te blijven zeggen: ‘Ik weet echter: mijn Verlosser leeft’?

 

 

Genoeg drinken PaxX rik ventoux paxx Ventoux paxx Ventoux Trip bananen