PaxX baanclinick Velodrome Sloten

Rondjes rijden tijdens baanclinic

Zaterdagavond, 26 maart was het dan eindelijk zover. 38.756 data in de datumprikker verder hebben we een mooi clubje van 12 man bij elkaar voor de PaxX Baanclinic. Een mooie zaterdag en dat was maar goed ook want de verwarming was uitgevallen in Sloten. Entree!

De deelnemers kwamen vanuit verschillende plekken van het land maar de meeste van de Veluwe. Vandaar dat we met een auto vol vanaf de carpoolplek bij de Argos in Barneveld konden vertrekken voor de baanclinic. We waren lekker op tijd in Amsterdam, de anderen ook en daarom konden we ruim op tijd aangekleed en wel kaar staan voor wat komen ging.

De trainster m/v

Wachten op Caroline, de trainster welke we volgens het papier van het Velodrome zouden hebben voor deze baanclinic, werd er al even gepeild hoe hoog die baan eigenlijk wel is en werden de schoenen uitgezocht.Op het middenveld

Caroline bleek een bijzondere metamorfose te hebben ondergaan want er kwam een man het middenveld op. Leuke verassing dat we Martin Benjamin als trainer hadden, Paul, Erik M en ondergetekende hebben hem al twee keer meegemaakt en het als prettig ervaren.

De baan op

Nadat iedereen de juiste fiets aangemeten heeft gekregen volgde er een korte uitleg over de fiets, het frame etcetera. Na een paar rondjes wennen aan de ‘ fixie’ gingen we slalommend en proberend om Martin te ontwijken, steeds wat hoger de baan op. Door een val een paar jaar geleden op de baan had ik zelf met de laagste pylon wel wat moeite omdat ik dacht dat ik te langzaam zou rijden om die bocht te maken. Maar het ging goed en daarna konden we serieus snelheid gaan maken.

Mooi dat gevoel dat je je fiets de bocht in moet wringen omdat je anders hoger uitkomt in de bocht en snelheid gaat verliezen. Nadat iedereen redelijk zeker was hebben we, om dit te ervaren, een soort wedstrijdje gedaan waarbij er vier renners op een kwart van de baan starten en dan naar elkaar toe moeten rijden. Man wat viel dat tegen! Je gaat volle bak, is maar twee minuten, maar je komt jezelf al na ene minuut tegen. De droge lucht zorgde voor heel wat Mollemakuchjes na deze krachtexplosie.

Sprintje

De uitslag van de 200mtrNa een pauze hebben we nog twee keer een 200meter sprint gedaan met vliegende start. (Waarbij je erg moet uitkijken dat je na de finish niet je benen stilhoud.. 🙂 want dan praat je op een heel andere manier de weken daarna).
Verder nog een interval waarbij je het jezelf zo zwaar kan maken als je wilt door bijvoorbeeld op de rode of hogere blauwe streep te rijden.

Moe en voldaan

Helaas was er alleen een koude douche en ik had geen zin om de Wim Hoff methode uit te voeren daar. Dus we hebben ons omgekleed en zijn naar huis gegaan. Het was een leuke, sportieve, gezellige en leerzame avond zonder valpartijen en zeker voor herhaling vatbaar! Behalve dan het naar huis rijden in een auto met zes mannen die twee uur binnen gefietst hebben :-)…..