Verslag PaxX Ardennenweekend dag 1

Paxx Ardennenweekend 2016 begon voor enkele enthousiaste en betrokken leden (zeg maar: de harde kern) al op vrijdagavond om 18:30 uur. Henk, Theotimus, Herbert, Rolf en Martien.klimmen Spruitjes naar binnen, en de auto in, op weg naar Izier! Zeg maar vakantie. Aangekomen bij Le Boulac halen we de sleutels op bij onze favoriete restaurant-bediende en betreden onze 2 huisjes. Wat een heerlijk park is het toch, rustieke omgeving en mooie hoogteverschillen, bossages, we ervaren direct dat het goed toeven is in de natuur van de Ardennen! huisje

Sfeertje

De sfeer was meteen goed. Met elkaar, “gelijkgestemden”. Fietsfanaten, natuurlijk. Maar ook: Jonge gezinnen, harde werkers, christenen, en wat meer. Een fles rosé op tafel en het wordt een heerlijke avond. Leuk dat we weer eens bij elkaar zijn, en vol verwachting over wat komen gaat. En het was nog lang gezellig in de huisjes op Le Boulac. Echter de volgende dag is het weer vroeg dag, om 8 uur ontbijt en een korte overdenking met elkaar. Ook waardevolle momenten, zo op de vroege ochtend!

Afdeling Barneveld

Later op de ochtend arriveert ook de afdeling “Barneveld”. Marc, Erik en Wim. Zo maken we de fietsgroep compleet en kunnen we in mooie koppels (4 x 2 man) een dagje fietsen tegemoet zien. Met elkaar? Nou ja, bijna dan. Henk en Herbert besluiten iets eerder te vertrekken om wat warm te rijden en de route vast te verkennen. “We halen jullie wel in!” Daar hebben we dus zo’n beetje de hele dag achteraan gereden..

De route was mooi, zoals te verwachten in de Ardennen. Heerlijk om weer eens wat hoogteverschillen te kunnen overbruggen op de fiets! Maar ook pittig. Het was ook prachtig zonnig en warm weer, ja dan komt dat zweet er wel uit.

Terrasje?img_8512

Halverwege lekker op een terrasje voor een cola met een broodje oid. Dat zou je wel willen bij zulk een noeste inspanning. Helaas: het enige restaurantje in de regio dat we (eindelijk) konden vinden.. bleek gesloten. Eigenaar op vakantie, hebben wij weer. Gelukkig was er een kraan, en bleek de voorraad repen en koek uit de achterzakken voldoende om wat aan te sterken en de laatste 30 km uit te fietsen. Ook prima!

Strade Belgie

Puntje van aandacht voor de Belgen: Doe eens wat aan die wegen! Hobbel de bobbel, putten en gaten, scheuren en grind. Ach, het is altijd zo geweest eigenlijk, en zal ook zo wel blijven. Je kunt natuurlijk niet alles hebben. Dankzij goed materiaal en stuurmanskunsten desondanks geen enkele glijpartij, noch een lekke band. Zouden we dat de 2e dag ook vast kunnen houden? (check!)

dinerTot slot, het absolute hoogtepunt van de dag: Diner in “Le Hibou“, de plaatselijke eetschuur. Een lekker Belgisch biertje, goede hap eten, en prachtige dames in de bediening. Wat wil een vermoeide fietser nog meer?

 

Uit eigen werk

Verzadigd, moe en voldaan zoeken we na de maaltijd onze huisjes weer op.

Snaveltjes dicht en oogjes toe

slaap lekker coureur, je bent zo moe

Droom maar van afzien, klimmen en dalen als een raket

Geniet van de stilte op Le Boulac, zij het in een vreemd bed

Wat is het geweldig, waardevol en fijn

om samen met makkers, op PaxX weekend te zijn

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz