Ga naar de inhoud

Klinkerclassic Nijkerk editie 2022

  • door

Klinkerclassic Nijkerk editie 2022

Op zaterdag 22 oktober stond er een sterke delegatie van PaxX aan de start van de Klinkerclassic in Nijkerk. Met Cees, Dibran, Bastiaan, Bart, Arco en undercover PaxX-coureur Rick moest het zeker lukken om een rol van betekenis te spelen.

Officieel is de Klinkerclassic geen echte wedstrijd, maar hij wordt wel op die manier gereden en door de vele prachtige klinkerstroken wordt deze 75 kilometer gezien als één van de mooiste evenementen van het seizoen.

Vanaf de start was het lichtblauw van PaxX steeds voorin vertegenwoordigd en werd het ploegenspel beter dan ooit gespeeld. Na een aantal kilometer was de eerste ontsnapping een feit, Cees en Dibran zaten mee en er werd een mooie voorsprong bij elkaar gefietst. Het peloton werd in de achtervolging al snel uitgedund en na een flinke jacht met snelheden van 50 kilometer per uur werd de kopgroep teruggehaald. Na een korte adempauze in het peloton waren het de broers Rick en Robin die wegreden, Arco sprong er naartoe en zo was de volgende kopgroep met wederom twee PaxX-renners een feit. In het peloton zorgden de overige PaxX-ers er zo veel mogelijk voor dat er geen goede achtervolging op gang kwam, maar na een paar flinke versnellingen in de polder van 60 kilometer per uur wist het peloton toch weer de aansluiting te vinden.

Hierna volgden een aantal van de zwaarste klinkerstroken uit de koers. Er werd meerdere keren geprobeerd om weg te rijden en bij iedere poging zat wel een lichtblauwe coureur mee. Wat een ploegenspel en wat een controle! Cees deed weer beulswerk op kop van het peloton en genoot zichtbaar van het stampen op kop van de groep. Vlak voor één van de punten die door Bastiaan als cruciaal was bestempeld, de Goorsteeg, ontsnapten er met een flitsende demarrage toch twee renners aan de aandacht van de PaxX-ers. Direct werd de verantwoordelijkheid genomen en op de Goorsteeg knalden Bastiaan en Arco het gat dicht. Inmiddels was het peloton uitgedund tot slechts 15 renners.

Wat hierna volgde op de langste klinkerstrook van de dag, met de toepasselijke naam Blarinckhorsterhel, was mooi teamwork: Cees zat op kop met Arco in het wiel, Cees keek achterom, Arco hield de benen stil en weg was de man die brommers eet als ontbijt. In tijdrithouding en met krampjes reed Cees zo kilometerslang voor het peloton uit. Het leverde hem uiteindelijk een fles Kwaremont op voor de snelste tijd op dit pittige segment. Op vier kilometer van de streep werd Cees helaas gegrepen door het jagende peloton. Direct werd er geschakeld en ingezet op de sprint van Arco. Dibran en Bastiaan reden een perfecte lead-out tegen de wind in, maar werden verrast door een heel vroeg ingezette sprint van twee renners. Arco moest een gaatje dichten en deed dat met de uiteindelijke winnaar in zijn wiel. Eén man kon nog teruggehaald worden, waardoor Arco de laatste podiumplaats kon veiligstellen.

De rest van de lichtblauwen eindigden mooi in het eerste peloton, alleen Bart had door ziekte een iets mindere dag en eindigde in een groepje daarachter. Al nagenietend werd er geconcludeerd dat PaxX de koers gedragen had en dat er goed samengewerkt was.

Op naar volgend seizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *