Ga naar de inhoud

Koppeltijdrit Bemmel

  • door

Koppeltijdrit Bemmel

Zondag 2 oktober heeft de koppeltijdrit in Bemmel plaatsgevonden. Cees en William, Jos en zijn vriendin waren hierbij van de partij. Hierbij hun verhalen:

Jos en Evelien

Zondagochtend vroeg rond 7.45 reden ik Jos Ronk en mijn vriendin Evelien richting Bemmel. Voor Evelien was het haar eerste wedstrijdervaring in het wielrennen. We hadden best wat tijd in de voorbereiding gestopt. Ons doel was om geen laatste te worden😉
In Bemmel aangekomen zouden we om 9.22 moeten starten. Onderweg naar de start kreeg ik helaas een lekke band. Na 2 km terug na het clubhuis gereden te zijn op een lekke achterband, toch nog een reserve band kunnen teckelen bij een deelnemer, maar de buitenband was er met geen 3 man meer op te krijgen. En doordat de starttijd al verstreken was zaten we met onze gedachten eigenlijk alweer in de auto naar huis. Maar op dat moment kwam een vriend van mij kijken bij ons met zijn racefiets. Snel zijn racefiets gepakt, gelukkig aardig dezelfde maat, en als een speer alsnog veels te laat richting start gereden. Daar aangekomen mochten we gelukkig nog als allerlaatste starten voor de koppeltijdrit van 19.7 km.

Met de nodige adrenaline gingen we van start samen.
De eerste 14 km was windje mee en ging perfect. We konden steeds zo rond de 38 per uur rijden. De laatste 5 km werd het echt zwaarder door de windrichting. Toen was het zwoegen om nog 31 per uur te halen voor ons.
Uiteindelijk zijn we gefinisht met een gemiddelde van rond de 35 en hebben we op 18 seconden na net niet onze doelstelling gehaald, en zijn we toch eervol lastste geworden. We zijn een hele mooie ervaring rijker, en Evelien heeft de smaak goed te pakken en wil zeker revanche volgend jaar💪Het was mooi om PaxX daar te vertegenwoordigen.

Cees en William

Wegens omstandigheden heden had ik, William, te weinig in de houding getraind, en had ik vervolgens niet mijn beste dag dus ik kon niet de vermogens trappen waar we vanuit waren gegaan. Cees was zoals altijd wel supersterk. Uiteindelijk wel tiende van de 32! Onderweg hebben we nog twee duo’s ingehaald dus dat voelt altijd lekker. Bij goede prestaties volgen er langere verslagen dus we hopen op nog veel lange verslagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *