Ga naar de inhoud

GEM

  • door

Michael en Deborah Stippelmans en GEM

Beste vrienden in Christus,

Even een korte introductie van onszelf. Wij zijn Deborah en Michaël Stippelmans. Deborah is Canadese, Michaël is Belg. We zijn beiden werkzaam bij Greater Europe Mission nabij Parijs, Frankrijk. (Lees hier meer over GEM:  About us – Greater Europe Mission (gemission.org). We trouwden in september 2021 en voegen nu onze bedieningen samen als koppel om God te dienen. 

Deborah’s geschiedenis bij GEM is langer. Nadat ze een staffunctie aan het Millar Bible College in Canada volgde kreeg ze een roeping van God om in Parijs te gaan dienen. De eerste jaren van haar bediening omvatten onder meer het dienen van een kerkstichting, het ondersteunen van mishandelde Nigeriaanse vrouwen en het leren van de Franse taal. God heeft veel dingen gedaan in deze periode. Van het zien hoe mensen tot Christus kwamen, of hoe kwetsbare vrouwen die de straat konden verlaten en genezing door Christus begonnen te zien. En tot het bestuderen van de Bijbel of het kunnen ‘zaaien’ van het evangelie bij veel mensen.  

Gedurende deze tijd hadden Deborah en Michaël elkaar nog niet ontmoet, maar zijn sportbediening ontwikkelde zich een paar uur ten noorden van Parijs, in België. Omdat hij zelf jarenlang een wielrenner was, voelden Michaël, zijn vader en enkele anderen zich genoodzaakt om een wielerploeg op te richten. Sinds hun start 16 jaar geleden heeft PaxX Global Cycling (het Latijnse woord voor “vrede”, gevolgd door een tweede “X” om Christus te vertegenwoordigen) zich verspreid naar 7 landen in Europa, Afrika en Noord-Amerika. Lees hier hun visie:  Visie & Structuur (paxxglobalcycling.com)

Als echtpaar zijn ze betrokken in de evangelische kerk Eglise de la Plaine in Parijs. Ze zijn sinds de herfst van 2022 onderdeel geworden van hun bedieningen, terwijl ze ook andere rollen doen. Bij GEM is Deborah Short-Term Service Coördinator voor Frankrijk voor stagiaires en is verantwoordelijk voor de planning van conferenties. Michaël heeft onlangs zijn eigen aanvraag bij GEM afgerond in mei 2023 en ze zijn geaccepteerd om nu samen als koppel te dienen. Michaël richt voorlopig zijn pijlen op Sports Ministry bij GEM. 

PaxX & GEM zijn nu ook ‘partners’ geworden en zullen in de toekomst op regelmatige basis gezamenlijke projecten organiseren. Met het oog op de Olympische Spelen in Parijs 2024 staat er in juni volgend jaar een fietstocht gepland van Londen naar Parijs om via deze weg het evangelie te delen en om geld in te zamelen voor de Franse kerken.

Deborah’s budget was de eerste jaren aan de lage kant en nu zijn er een aantal grote verhogingen van de benodigde financiering geweest, zoals de aansluiting bij het Franse gezondheidszorg- en pensioenstelsel en het dekken van de stijgende kosten van huur, verzekeringen en al het andere als gevolg van de inflatie .
Momenteel zijn ze voor een lange periode in Canada, waarin ze opnieuw contact maken met kerken en hun donateurs. Ze hebben nog ongeveer 1.300 euro per maand nodig aan maandelijkse ondersteuning. Ze vertrouwen erop dat, terwijl God hen tot deze bediening blijft roepen, Hij zal blijven voorzien. 

Willen jullie graag Deborah en Michaël horen spreken in jullie kerk, connect groep, event, etc,…. of blijven jullie graag op de hoogte via hun nieuwsbrieven, contacteer hen op michael.stippelmans@gemission.ca of DUnruh@gemission.com

Indien jullie interesse hebben om financiële partners te worden van Michaël & Deborah, zie bijlage voor meer informatie of stuur ons een e-mail zodat we hieromtrent meer info kunnen geven over de werkwijze. 

We zijn enthousiast over alle mogelijkheden om nieuwe contacten te leggen, waar we onze visie en hart voor Frankrijk kunnen delen. Elk van deze landen heeft minder dan 1,5% van de bevolking als evangelische christenen. Veel dorpen en kleinere steden kennen geen bijeenkomst van gelovigen. En toch is God aan het werk en zien we dat Hij ernaar verlangt dat meer mensen in Parijs Hem mogen leren kennen.  

Via onderstaand document is er gebruik te maken (via Duitsland) van de belastingregeling (ANBI versie)

Johannes 8:12 – Ik ben het licht voor de mensen. Wie Mij volgt, hoeft nooit meer in het donker te leven. Hij zal wandelen in het licht dat leven geeft.

Gods Zegen,

The Stippels

unruhdeborah@gmail.com        

0033 781 78 99 36

michaelstippelmans1@gmail.com

0032 476 50 24 96

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *