Ga naar de inhoud

Wedstrijdverslagen zomer 2023

  • door

Wedstrijdverslagen zomer 2023

Ronde van Barneveld

De ronde van Barneveld, een thuiswedstrijd voor veel Paxxers en dus stond er een grote blauwe armada aan de start. Bij de sportklasse deed Arco voorin mee en ook bij de funklasse was het blauw veel voorin te zien. Aan de start van de funklasse stonden: Dibran, Rick, Mike, Adriaan, Jan, Roy, Cees en William. Vooraf was er een duidelijke tactiekbespreking geweest en al na twee rondjes reed kopman Dibran samen met één andere renner weg. Het gevolg was dat de andere Paxxers vakkundig gingen afstoppen. Dit tot frustratie van vele andere renners. Helaas werd Dibran toch teruggepakt en dus moesten de Paxxers in de achtervolging op de overgebleven vluchter.

Halverwege koers liet Cees een tactisch gat vallen waardoor William weg kon rijden. Hier sloten daarna vijf andere renners (waaronder Jan) aan en dit groepje bleef even vooruit. Helaas werden ook zij teruggepakt en werd het sprinten geblazen. Hierin werd Jan knap vijfde en waren er ook top tien plekken voor Dibran en Adriaan. Veel publiek langs de kant waaronder veel niet wedstrijd Paxxers die met luid gejuich de wedstrijd Paxxers kwamen aanmoedigen.

Kijk hier voor meer foto’s

Ronde van Ede.
Bij de sportklasse stond Remco aan de start maar die miste een parcours op zijn maat. Wel was er uiteindelijk een knappe 21ste plek voor Remco.

Bij de funklasse stonden Jan, Dennis en William (en een paar undercover Paxxers) aan de start. William had een goede start en heeft het eerste rondje hard doorgetrokken met als gevolg dat er een groepje van vier ontstond. Helaas viel het daarna stil en dit zorgde ervoor de andere rijders konden aansluiten. Jan en William bleven daarna steeds bij de eerste tien meerijden en Jan zag het na tien rondjes stil vallen en dacht ‘’dit is mijn moment’’. Jan reed weg en bleef twee rondjes voor het peloton uitrijden. Helaas lukte het niemand om aan te sluiten en dus liet Jan zich maar weer uitzakken. Ook hier werd het sprinten geblazen en dit resulteerde in een top vijf plek voor Jan en een 8ste plek voor William. Ook de undercover Paxxers hielpen mee om de top tien vol te krijgen.

Ronde van Scherpenzeel.

Weer was de blauwe armade goed vertegenwoordigd. Bij de sportklasse stonden Rene, Remco en Arco aan de start. Remco werd al snel gehinderd door een valpartij en heeft de koers wel uitgereden. Rene en Arco deden voorin mee en bij de laatste bocht lag Arco op een zekere podiumplaats. Helaas was er regen en viel Arco waardoor hij het podium door zijn vingers zag glippen. Rene pakte nog wel een knappe vierde plek mee.

Bij de funklasse waren er twee halve finales waarvan één het kampioenschap van Scherpenzeel, Renswoude en Woudenberg was. Hier stonden Bastiaan en Bart aan de start en beide gingen gemakkelijk door naar de finale en Bart pakte een knappe tweede plek in het kampioenschap mee.

Bij de andere halve finale stonden: Jaap, Jan, Roy en William aan de start. Jan, Roy en William gingen gemakkelijk naar de finale en Jaap werd helaas gehinderd door een lekke band.

In de finale loodste Bastiaan knap William naar voren (die een door loting achteraan moest starten) en nadat William voorin was afgezet plaatste die een demarrage. Na een rondje kwamen hier vier man aansluiten en het groepje draaide netjes rond. Dankzij het afstoppen van de andere paxxers werd de groep met William niet meer teruggepakt en in de laatste ronde deed William een alles of niets aanval. Helaas werd hij teruggepakt en dus werd William vijfde van de vijf uit de kopgroep. In het peloton won Roy knap de sprint en werd Jan derde in de peloton sprint. Een prima prestatie van het Paxx collectief.

‘foto’s gemaakt door Nienke Verrips’:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *